„Kilépni az árnyékból”Hír | 2014.03.03.

Szakmai gyakorlaton vehetett részt Spanyolországban hat, fogyatékossággal élő fiatal Nagykállóból és térségéből. A résztvevők - az Európai Unió Leonardo da Vinci mobilitási programja támogatásával - egy kertészetben dolgozhattak három hétig. Élményeikről pénteken számoltak be Nagykállóban, ahol tanúsítvánnyal is elismerték megszerzett tudásukat. A Megyei Sajtószolgálatnak Juhász Zoltán, a város polgármestere azt mondta, a város vezetése kiemelt figyelmet fordít Nagykálló és térségében élők esélyegyenlőségére.

Szociálpedagógus kíséretében, szakmai mentor irányítása mellett egy spanyol kertészetben dolgozhattak azok a fogyatékkal élő fiatalok, akik részt vettek az Európai Unió Leonardo da Vinci mobilitási programjában. „Andalúzia egyik legnagyobb értelmi fogyatékosokat foglalkoztató szervezeténél, az Aprosmonál dolgozhattak három hétig a fiatalok: ez idő alatt megismerkedtek a kertészethez kapcsolódó munkafolyamatokkal - ültettek, gyomláltak” - mondta el szerkesztőségünknek Bánszki Eleonóra, a szakmai gyakorlatot megszervező Empíria Nonprofit Kft. ügyvezetője.

 

A szakmai gyakorlaton részt vevők élményeikről pénteken számoltak be Nagykállóban, ahol tanúsítvánnyal is elismerték megszerzett tudásukat.

 

Tovább az eredeti cikkre

 

Forrás: RETRO RÁDIÓ