Kilencven megváltozott munkaképességűt vett fel a rendőrségHír | 2014.02.18.

Ötven megváltozott munkaképességű ember rehabilitációs foglalkoztatása kezdődött el hétfőn a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon, a következő hetekben pedig újabb negyven ember állhat munkába.

Kovács István országos rendőrfőkapitány-helyettes közölte, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság elsőként vállalta, hogy részt vesz a megváltozott munkaképességűek rehabilitációjában.

A szigorú alkalmassági vizsgálaton kiválasztott munkavállalók átlagosan kilenc és fél hónapig vehetnek részt az uniós támogatással megvalósuló programban. A munkavállalók háromhetes tréning után különböző területeken kezdenek el tevékenykedni: adatrögzítőként, ügyfélszolgálati munkatársként, adminisztrátorként, raktári segítőként. Tevékenységüktől elsősorban a bűnügyi és közrendvédelmi területen szolgáló rendőrök adminisztrációs terheinek csökkenését várják – mondta az ezredes. Hozzátette: ezzel szakképzett rendőri munkaerő szabadul föl, és az ügyintézés is gyorsul.

Kovács István bejelentette, a rendőrség országos program indítását tervezi a megváltozott munkaképességűek rehabilitációjára.

A megváltozott munkaképességű dolgozók bére heti húszórás munkakörben bruttó 73 ezer forint lesz havonta, és továbbra is kapják az átlagosan 42 ezer forintos rehabilitációs ellátást.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HR PORTAL