Idén kilenc cég nyerte el a fogyatékosság-barát munkahely elismeréstHír | 2012.03.02.

Átadták a fogyatékosság-barát munkahely elismeréseket csütörtökön Budapesten, az idén nyertes kilenc cég vállalja, hogy folyamatosan fejleszti a fogyatékos emberek toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatát.

 
Az elismerést Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata, az ugyancsak XVIII. kerületi Bababirodalom Bölcsőde és Szolgáltató Központ, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft., az IBM Magyarország, az Interplán Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft., a Provident Pénzügyi Zrt., a "Teljes Életért" Nonprofit Közhasznú Kft. és a Tesco-Global Áruházak Zrt. nyerte el idén - közölték csütörtökön az MTI-vel a díjat átadó szervezetek.

A díjat a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen adta a pályázati feltételeket sikeresen teljesítő munkáltatóknak. A cégek meghatározták azokat a rövidtávú, három hónapon belül megvalósítandó és középtávú (2 éven belül megvalósítandó) fejlesztéseket, amelyeket a fogyatékos személyek toborzása, foglalkoztatása, megtartása érdekében tervez. A rövidtávú fejlesztések megvalósulását 3 hónap elteltével szakértők ellenőrzik.

A nyertes cégek két évig használhatják a fogyatékosság-barát munkahely logót; ez a középtávú fejlesztések igazolását követően további két évre többször is meghosszabbítható. Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata például kezdeményezte, hogy munkahelyet teremtenek megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő személyeknek. A kerületi Bababirodalom Bölcsőde és Szolgáltató Központ többek között hallássérült munkavállalót alkalmaztak, akinek integrációja elősegítése érdekében érzékenyítették a dolgozókat, míg a Grundfos 2001 óta foglalkoztat megváltozott munkaképességűeket, a nekik kialakított rehabilitációs részlegeken, ahol jelenleg több mint 100 munkavállaló dolgozik.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: HR PORTÁL