Kikapcsolódás a mozgássérülteknek RomániábanHír | Esemény | 2014.08.14.

Évről évre többen vesznek részt a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesülete által szervezett sportnapon Csíkszeredában. A mozgáskorlátozottak családjaikkal, ismerőseikkel közösen tíz versenyszámban próbálhatták ki magukat pénteken a József Attila Általános Iskola sportcsarnokában.

Asztalitenisz, darts, sakk, malom, kosárba dobás, célba dobás, csocsó, lövészet, teke és egyéb ügyességi vetélkedők – összesen tíz versenyszámban ügyeskedhettek a mozgássérültek sportnapján a résztvevők. Mindenki megtalálta a kedvére való sportágat, olyan is akadt, aki mindegyik versenyszámra benevezett. „Az első alkalmakkor felmértük, hogy ki mit szeretne, és melyik sportágban sikeresebb, ennek alapján döntöttük el, hogy idén milyen versenyszámokat indítunk, hiszen az volt a cél, hogy a mozgáskorlátozottak is tudják ezeket a versenyszámokat lejátszani” – magyarázta Józsa Csaba, a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének alelnöke.

Több mint százan vettek részt

A sportnap több mint tíz éves hagyományra tekint vissza, és évről évre többen vesznek részt. Idén több mint százan kapcsolódtak be Csíkszékről, illetve Gyergyószentmiklós és Székelyudvarhely környékéről is szép számban érkeztek érdeklődők. „Voltak olyanok, akik még soha nem voltak ilyen rendezvényen, reméljük, jó élményekkel gazdagodtak, ugyanakkor örvendünk, hogy a régi ismerőseink is, minden évben visszajárnak” – fogalmazott Józsa.

„Kikapcsolódás számunkra”

Fehér Árpád, székelyudvarhelyi tolószékes érdeklődésünkre elmondta, hogy az unokaöccsével érkezett Csíkszeredába, már több alkalommal vett részt a sportnapon. „Ez a rendezvény a mindennapi monoton hétköznapokból kikapcsolódást jelent számunkra. Jó érzés tapasztalni, hogy harmincegy év után még képes vagyok dolgokra, jó találkozni ismerősökkel, barátokkal, és jó érzés új barátokat szerezni” – osztotta meg a több mint harminc éve történt, rosszul sikerült fejesugrás következtében lebénult férfi. Mint mondta, asztaliteniszezni csak a kezéhez erősített ütővel tud, emellett lövészeti versenyszámra is beiratkozott a játék kedvéért.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: SZÉKELYHON.RO