Kik lesznek a legjobbak? Hír | 2016.01.05.

2015 LEGJOBB FOGYATÉKOS SPORTOLÓIT IS ÚJ RENDSZERBEN VÁLASZTJÁK MEG. A SPORTSZERVEZETEK ÖSSZEFOGADTAK SPORTOLÓIK ÉRDEKÉBEN A „2015 ÉV LEGJOBB FOGYATÉKOS SPORTOLÓJA” VÁLASZTÁS KAPCSÁN.

2016. január 14-én a Nemzeti Színházban, méltó körülmények között megrendezett eseményen, az M4 – Az Év Sportolója Gálán hirdetik majd ki, hogy kik lettek 2015 legjobb női, illetve férfi sportolói, csapatai és edzői.

- Az újságírók idén is szavaznak a legjobb fogyatékkal élő sportolókra és az őket felkészítő szakemberekre is. Minden kategóriában tízes listát állított a Magyar Sportújságírók Szövetsége, rájuk január elejéig szavazhatnak a szövetség tagjai, a sportújságírók. A szavazás eredménye alapján a kategóriánként legjobb három sportoló, csapat illetve edző vesz majd részt a gálán, ahol a győztesek átveszik díjaikat. – mondta a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke. 

- Örömömre és megelégedésemre szolgál, hogy az év sportolója választáson az idén ugyanolyan figyelemben részesülnek a fogyatékos sportolók, mint az épek. Nagy előrelépés, hogy a négy legnagyobb, fogyatékos sportolókkal foglalkozó szervezet – a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség, a Magyar Szervátültetettek Szövetsége, illetve a Magyar Hallássérültek Sportszövetsége – közösen állította össze a fogyatékkal élő sportolók tízes listáját, amely alapján a sportújságírók megválasztják az esztendő legkiválóbbjait. A 2015-ös év legjobb női- illetve férfi parasportolóját, valamint csapatát és edzőjét – akárcsak az épek esetében – január 14-én a Nemzeti Színházban az M4 – Az Év Sportolója Gálán díjazzák. - zárta szavait Szabó László. 

A négy szervezet összefogása példaértékű: közösen kívánnak a jövőben is fellépni a hazai fogyatékos sportért.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: SPORTMINDIG