Kéz nélkül trombitál a 10 éves kisfiúHír | 2014.01.28.

A New Jerseyben élő Jahmir Wallace karok nélkül született. Tízévesen mégis úgy döntött, csatlakozik iskolája zenekarához. „A nővérem tanult zongorázni, így azt gondoltam, én is megtanulnék valami hangszert” – idézi fel a kezdeteket a WFMZ TV interjújában.

És meg is tanult. A helyi hangszerüzlet dolgozói építettek neki egy speciális állványt, ami megtartja a trombitát, Jahmir pedig rögtön megszerette a hangszert: „Izgatott lettem tőle. Kipróbáltam, és rögtön úgy éreztem, hogy ez lehet nekem A Hangszer.”

Kezek híján Jahmir a lábaival fogja le a hangszer billentyűit. Tanárai nagyon elégedettek vele, mert olyan ügyesen mozgatja a lábujjait, ahogy más a rendes ujjait. A trombita órákat szeptemberben kezdte, négy hónap után pedig már iskolája karácsonyi koncertjén is fellépett.

Jahmir kedvenc előadója Stevie Wonder, aki maga is testi fogyatékossággal él, Ray Charles-hoz hasonlóan nem sokkal születése után elvesztette látását. De találunk magyar példát is: a fiatal generáció legnépszerűbb trombitása, Barabás Lőrinc például egy kézzel trombitál.

„Mindenkinek üzenem, akinek akár csak egyszer is megfordult a fejében, hogy kipróbáljon egy hangszert: Gyerünk, csináljátok, még bármi kisülhet belőle!” – zárja az interjút a tízéves fiú.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: INDEX