Kétszáz új dolgozó, köztük 75 megváltozott munkaképességűHír | 2015.01.18.

200 dolgozót vesz fel egy szegedi ruhagyártó. Az állami tulajdonú cég új konfekcionáló üzemegységet állít fel egy világszabadalom gyártására. A 200 új munkás csaknem 40 százaléka megváltozott munkaképességű lesz.

A ruhagyártással és -forgalmazással foglalkozó Szegedi Fonalfeldolgozó Zrt. három megyében kilenc üzemegységet működtet, a nettó 1,1 milliárdos forgalmú cégnél 1100-an dolgoznak, közülük 540-en megváltozott munkaképességűek. „2015. évi üzleti tervünkkel összhangban, piaci megalapozottságában határoztunk el egy humánerőforrás-fejlesztési tervet” – mondta Kiss Sándor vezérigazgató.

A társaság csaknem kétszáz új munkatársat vesz fel, köztük 75 megváltozott munkaképességű dolgozót, varrói, vasalói, raktárosi vagy adminisztrátori munkakörbe. „Erőteljes létszámbővítéshez rendelten mérsékeltebb a gazdálkodás eredményessége, hiszen az élőmunkába való befektetés ugyanolyan megtérülési idővel bír, mint a műszaki, technológiai fejlesztés. Különösen igaz ez akkor, amikor párhuzamosan hajtottunk végre 2014-ben mintegy nettó 200 milliós beruházást, és hajtottunk végre 150 fős létszámfejlesztést. Ezzel együtt bevételeinkből fedezetet teremtettünk a ráfordításainkra. A 2015. évi üzleti tervünkben pedig erőteljesen rá szeretnénk fordulni a pozitív nyereséges gazdálkodásra” – hangsúlyozta a vezérigazgató.

A jelentkezők közül sokan évek óta munkanélküliek vagy részmunkaidőben dolgoznak, de akadnak köztük közmunkások is. „Nagyon nagy szükségem lenne rá, pontosan amiatt, mivel 52 éves leszek idén, tehát eléggé közelít már a nyugdíj időpontja. Ez mindenféleképpen fontos. Számomra a nyolcórás állás kedvezőbb lenne, mint a négyórás” – fogalmazott Sastin Zoltánné.

Az állami cég azt várja, hogy az új üzem 10 százalékkal növeli a társaság éves árbevételét.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MNO