Kétszáz fogyatékkal élő felnőtt versenyzett a Derűs kupánEsemény | 2014.05.15.

Hatodik alkalommal rendezte meg a békési szociális szolgáltató központ és a Fogyatékkal Élők Békés Megyei Sportszövetsége a Derűs Kupát, a fogyatékkal élő felnőttek tavaszi sportversenyét a közelmúltban Békésen.

Az egészségnevelést, a közösség formálását és a társadalmi integrációt célul kitűző rendezvényen hat Békés megyei település, Békéscsaba, Mezőberény, Kétegyháza, Orosháza, Sarkad és Békés kétszáz, fogyatékkal élő fiatalja és segítőik látogattak el. Köszöntőt mondott Izsó Gábor polgármester és Kádasné Öreg Julianna, a szociális szolgáltató igazgatója.

A versenyzők hat egyéni és két csapatversenyben meghirdetett számban mérhették össze erejüket. A sorverseny is évről évre népszerűbb. A kategóriánkénti egyéni első három helyezettet a Fogyatékkal Élők Békés Megyei Sportszövetsége által biztosított érmekkel, az összesített eredmények alapján legjobb első három helyezett csapatot serlegekkel — szintén az FBS felajánlásaként — jutalmazták. Az eredményhirdetésről üres kézzel senki sem távozott.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: BEOL