Két év várakozás után 11 mozgássérült sportolóHír | 2013.06.17.

A Pető Sport Egyesület (PSE) 11 mozgássérült sportolójának volt alkalma a magyar paralimpiai bizottság előtt kvalifikációs felmérés céljából megjelenni.

A kivételes alkalomnak apropót adtak a jövő héten Brnóban megrendezésre kerülő ifjúsági parasport versenyek, melyen a Pető Intézet tíz atlétája is részt vesz, közülük öten boccia sportolók.

A konduktorok magasszintű konduktív-pedagógiai munkáját dicséri, hogy a vizsgálat során három sportoló kapott nemzetközi minősítést, a többi nyolc mozgássérült versenyző pedig egyaránt megkapta a hazai versenyekre szóló minősítést.

 

A szervezők két év kitartó várakozás után mondtak külön köszönetet a paralimpiai vizsgáló bizottság tagjainak Kiss Erikának, László Anitának és György Évának, Vahebzadeh Sehrezad és Varczába Katalin felkészítő edzőknek, konduktoroknak, valamint a Pető Sport Egyesület (PSE)  munkatársainak Budavári Győzőnek és Domokos Zsoltnak, akik segítségével mindenki számára alkalmas időben és helyszínen szerveződött meg ez kvalifikációs program.

 

Tovább az eredeti cikkre

 

Forrás: PETŐ INTÉZET