Kerekesszékkel a fedélzetenHír | 2013.09.09.

Összefogott egy napra a magyar vitorlástársadalom a LáriFári Alapítvánnyal, és vitorlásversenyt szerveztek mozgáskorlátozott gyerekeknek és fiataloknak a Balatonon. Hogy legalább arra az egy napra úgy érezzék: korlátok ide vagy oda, ők is bármit, tényleg bármit megtehetnek.

Volt, aki a kerekesszékét hagyta a parton, volt, aki a mankóját, botját, de előfordult olyan is, hogy valakit a kerekesszékével együtt segítettek a fedélzetre. Egy izomsorvadásos kislányt édesanyja ölébe adtak, a szemükben végig jelen lévő izgalom kitörölhetetlen emlék mindazoknak, akik ugyanazon a hajón utazhattak. Az egész napos program különböző kreatív foglalkozásokkal kezdődött, ezt követte a lényeg: egy rövid pályás verseny a vízen. Zárásként kiosztották a díjakat, érmeket, merthogy azok is voltak. Meglepő módon mindenkinek dobogós helyezés jutott...

„A mozgássérült gyerekeknek és fiataloknak szervezett, egész napos élményterápiás program egy sorozat része – magyarázza dr. Hosszú Adrienn, a LáriFári Alapítvány elnöke. Idén összesen öt alkalommal viszünk vitorlázni gyerekeket. A sort az SOS Gyermekfalu lakói kezdték a 45. Kékszalagon, illetve az SOS Gyermekfalu regattán, őket követték a mozgáskorlátozottak, és hamarosan érkeznek a rákbeteg és transzplantált gyermekek, végül a rendőrárvák. Mi az utóbbi három esemény megszervezését és lebonyolítását vállaltuk magunkra. A cél minden esetben ugyanaz: felejtsék el egy napra, hogy nehezebb az életük, mint másoknak, és kapjanak egy lehetőséget arra, hogy olyasmit csinálhassanak, amiről korábban azt hitték: ők biztosan nem elég ügyesek hozzá, és hogy az csak mások kiváltsága lehet.”

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ