Jótékonyság: Kerekesszéket kaphat a beteg kisfiúHír | 2012.06.08.

Országos összefogással sikerül kerekesszéket vásárolni a születésétől fogva mozgáskorlátozott Jakubík Tamásnak - a párkányi VMK dolgozói több mint fél tonna kupakot szedtek össze e célra.

Az Ipolyszalkán élő kilenc éves kisfiú szülei tovább szeretnének könnyíteni gyermekük életkörülményein, ezért kupakgyűjtő akciót szerveztek, hogy speciális kerekesszéket vehessenek Tamásnak. Szinte a fél ország megmozdult érdekében, vállalkozók, iskolák, intézmények magánszemélyek gyűjtötték az ásványvizes és üdítőitalos pillepalackok kupakjait. Ipolyszalkán jártukkor épp a marcelházi iskolával egyeztetett Tamás édesapja, de Kassán, Gömörben, a Nagykürtösi járásban, a Lévai és az Érsekújvári járásban, valamint a Csallóközben is szerveztek gyűjtést a kisgyerek érdekében.

Tamás súlyosan mozgáskorlátozott, születésekor ugyanis kétszer is leállt a szíve, agyvérzése volt, emiatt sérült idegrendszerének beszéd- és mozgásközpontja is. Az orvosok már-már lemondtak róla, de ő és szülei nem adták fel a harcot – mára az egyiptomi akupunktúrás kezeléseknek és a magyarországi mozgásterápiának köszönhetően sokat javult az állapota. Már szavakat is ki tud mondani, kezét is ügyesebben mozgatja. Életvidám, csintalan gyerek, szinte minden érdekli, kedvencei a halak és a lovak. Lovagolni is szeret, ez a mozgáskoordinációban is segíti. Sokat tornáznak a speciális járókeretben is, de a kerekesszékre mindenképp szükségük lenne. A  biztosító maximum a felnőtteknek, időseknek készült alkalmatosságot tudná megtéríteni, ez viszont nem tudja biztonságosan megtartani őt.

Egy fiatalember szíves adományának köszönhetően jutottunk a járókerethez, a kerekesszék viszont azért lenne jó, hogy kezelésekre és iskolába hordhassuk vele Tomit – részletezte portálunknak Jakubík Ildikó, Tamás édesanyja.

Ez a fajta szék 1500 euróba kerül, a család a kupakok beváltásából szeretné megvásárolni a segédeszközt.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: PARAMETER.SK