Kerekesszékeseket táncoltat AnnaHír | 2014.04.13.

Bár negyvennél is több countrytánccsoport létezik Magyarországon, a mozgáskorlátozottak alkotta Rolling Countrynak nincs párja.

– Biztos, hogy zavarba jöttem volna a megkereséstől, hogy kerekesszékeseket oktassak táncra, ha nem tapasztaltam volna meg ezt a világot – kezdi a balatonfüredi Szilágyi Anna, a Rolling Country kerekes székes countrytánccsoport oktatója.

– Csípőficammal születtem, műtöttek, s életem végéig kétcentis magasítást rejt az egyik cipőm, ám a szervezetem táncért kiáltott. Ezért kezdtem el countryt tanulni hét évvel ezelőtt – árulja el Anna, aki oktatóként komoly nehézségekkel szembesült a kerekesszékesekkel.

– A mozdulatok átültetése komoly kihívást jelentett. Mivel a countryban egy dalra a világ bármely pontján ugyanúgy táncolnak, korlátozottak voltak a lehetőségeim. Ráadásul olyan mozdulatokat akartam kidolgozni, amiknél egészségesek és kerekes székesek is táncolhatnak egymással. Sikerült – mondja a koreográfus, akinek tanítványai már harminc táncot ismernek, s hetente négy-hat órát gyakorolnak.

– Tavaly 29 fellépésünk volt. Az egyik helyszínen például a hirtelen jött eső sártengert varázsolt, erre a szervezők színpadot építettek nekünk, mert annyira várták az előadásunkat. Egy napokban tartott fesztiválon pedig a szakma tapsolta meg a tánccsapatot – büszkélkedik Szilágyi Anna, aki hozzáteszi: fellépéseikkel egy mikrobuszra gyűjtenek, hogy együtt utazhassanak.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: BORSONLINE