Kerekesszékes tenisztornán vett részt a brit nagykövetEsemény | 2012.08.12.

Jonathan Knott brit nagykövet július 20-án egy különleges teniszversenyen vett részt, népszerűsítve ezzel a londoni paralimpiai játékokat.

A tenisztorna a Park Teniszklubban került megrendezésre a Return Cup kerekesszékes teniszkupa keretén belül.

Ez volt az első olyan verseny, ahol kerekesszékes teniszezők ép párospartnerükkel együtt indultak. Farkas László négyszeres paralimpikon Temesvári Andreát (a legsikeresebb magyar női teniszező, aki volt világranglitsta 7. is) választotta partnerének, míg Knott nagykövet Navratyil Sándorral (az első magyar, aki téli paralimpián indult alpesi sízésben Salt Lake City-ben) indult a tornán.

A speciális vegyespárosok rövidített szettre játszottak két hármas csoportban. A végén a csoportgyőztesek játszották a döntőt. Az NEC (a Return Cup 2012 fő támogatója) képviselői is részt vettek ezen az oldott hangulatú VIP versenyen.

Végül a legesélyesebbnek számító Farkas-Temesvári páros nyerte a tornát. A győzteseknek Jonathan Knott egy-egy Mandeville nevű paralimpiai kabalafigurát adott át, míg minden résztvevő egy olimpiai kitűzővel és egy olimpiai logós törölközővel lett gazdagabb.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: UK IN HUNGARY