Kerekesszékes vívó-vb: bronzérmes női párbajtőrcsapatunkHír | 2015.09.25.

Bronzérmes lett a Dani Gyöngyi, Fóris Erika, Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla összeállítású válogatottunk a női párbajtőrözők csapatversenyében az egri kerekesszékes vívó-világbajnokságon a szerdai záró napon.

A mieink a negyeddöntőben Franciaország ellen nyertek 44-41-re, az elődöntőben 45-17-re kikaptak Oroszországtól. A harmadik helyért Lengyelország volt az ellenfél, a mieink magabiztosan győztek 45-32-re.

A magyar kerekesszékes vívók összesen három ezüst- és két bronzérmet szereztek az egri világbajnokságon.

A magyar csapat három ezüst- és két bronzéremmel zárta a vb-t.

- Le a kalappal a mieink előtt, ezt az eredménysort elfogadnám a riói paralimpián is – értékelt Szekeres Pál szövetségi kapitány. – Sajnálom, hogy Osváth Ricsi tőrben nem szerzett érmet, viszont nagyon örülök a kardban szerzett hatodik helyének, így ebben a fegyvernemben is reális esélye maradt a paralimpiai részvételre. Öt vívónk - Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla és Osváth Richárd - gyakorlatilag ott van a játékokon, a világranglistán elfoglalt helyezése alapján. Nagyon nehéz dolga lesz Mató Gyulának és Tarjányi Istvánnak, akik minden lehetőséget és segítséget megkapnak a kvóta megszerzéséhez, de nekik bravúrra lesz szükségük- zárta szavait Szekeres Pál.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: SPORTMINDIG.HU