Kerekesszékes nyílt nap a debreceni vívócentrumbanHír | 2012.11.12.

A kerekesszékes vívás fortélyaival ismerkedhettek meg az érdeklődők két ezüstérmes paralimpiai vívó közreműködésével csütörtök este Debrecenben a DHSE-PMD Vívóklub Békessy Béla vívócentrumában.

“Ha valaki mozgásában korlátozott, nem jelenti azt, hogy ne tudna sok sportág közül választani” – mondta az egybegyűlteknek Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős helyettes államtitkára.

Bemutatta a résztvevőknek Krajnyák Zsuzsa párbajtőröző világbajnokot, tizennyolcszoros Európa-bajnokot, aki a londoni paralimpián két ezüst- és egy bronzérmet nyert, illetve Dani Gyöngyi kilencszeres Európa-bajnok tőrözőt, aki Londonból két ezüstéremmel tért haza.

“Sikeres, kiegyensúlyozott emberek, akik teljes életet élnek” – mondta a keresszékes sportolókról Szekeres Pál, aki egyetlen sportolóként mind olimpián, mind paralimpián szerzett érmet.

Számára nem kérdés – mint fogalmazott -, hogy a következő paralimpián debreceni vívó is lesz – biztatta a helyi kerekesszékes vívókat, illetve vívó jelölteket a helyettes államtitkár.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: BORSOD ONLINE