Kerekesszékből tanítja a táncokat RitaHír | 2013.03.31.

Többméteres zuhanás után gerincét törte az egykori aerobikoktató, Sárai Rita. Az asszony két évig nem tudta elfogadni a sorsát, egy nap azonban minden megváltozott.

Világéletében aktívan, pörgősen élt Sárai Rita egyko­ri óvónő, táncos és aerobik­oktató. A fiatal nő élete azonban egy csapásra megváltozott, amikor egy rossz mozdulat miatt két emelet magasságból lezuhant, és eltörte a gerincét.

Az asszony egyik pillanatról a másikra deréktól lefelé lebénult, lába halottá vált.

– Nem fogadtam el, hogy megbénultam, a kerekes székemet sem vol­tam hajlandó hajtani, de még látni sem. A lakást sem engedtem átrendezni, hitegettem magam, hogy úgyis meggyógyulok. A lakásból sem mozdultam ki, de két év után rájöttem: ez nem mehet így tovább – mondta Rita, aki elment egy rehabilitációs programra.

– Megdöbbentem, hogy nálam sokkal rosszabb állapotban lévő emberek is jól érzik magukat, míg én sajnáltatom magam. Ettől erőre kaptam, és elhatároztam, hogy változtatok az életemen. A tánc nagyon hiányzott, így a program néhány résztvevőjével elhatároztuk, hogy tánccsoportot alakítunk – mosolyog Rita.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: BORSONLINE