Kerekesszék-leckék építészeknekHír | 2011.12.01.

A Széchenyi István Egyetem Épülettervezési Tanszéke 2011. november 14-től egy héten keresztül lehetőséget biztosított építész hallgatói számára, hogy kipróbálják, megtapasztalják, milyen épített világunkban kerekes székkel élni, közlekedni.

A tervezési segédletek által az akadálymentes épített környezet megvalósításának elméleti elsajátítása után a gyakorlatban is megtapasztalhatták a kerekesszékkel való közlekedés sajátosságait, nehézségeit.
A kezdeményezés keretében a győri egyetem épületeiben 10 pontot kellett megtalálniuk a vállalkozó kedvű hallgatóknak. A pontok tetszőleges sorrendben illetve útvonalon is végigjárhatóak voltak. A cél, minél több kijelölt pont felkutatása és számozott pont gyűjtése volt. A résztvevők nem kérhetnek külső segítséget! Önállóan, saját erejükre és az ügyességükre hagyatkozva oldhatták meg a feladatot.

A kerekesszékeket az ÉLETFA Fogyatékkal Élőket Támogató Egyesület biztosította az Építész Műteremház számára.
A program szakmai megvalósítását dr. Eke Gyula baleseti sebész és dr. Eke Zsolt építész, egyetemi adjunktus, Nagy András, építész, tanszéki mérnök valamint a "CAMELOT" Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesülete

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ