Kerekesszék-szállító kerékpárt vett a dombóvári napközi otthonHír | 2014.04.12.

A sérült emberek életét könnyíti meg. Kerekesszék-szállító kerékpárral gyarapodott a „Reménység” Napközi Otthon és Fejlesztő Iskola.

Rieger Erika igazgató elmondta, a súlyosan, halmozottan sérültek közlekedését tudja megkönnyíteni a speciális eszköz, amelynek előnye, hogy anélkül tudják vele szállítani a mozgásában korlátozott embert, hogy ki kellene őt emelni a helyéből. A billenő rámpa segítségével ugyanis könnyen a kerékpárhoz illeszthető a kerekesszék. Ezzel ki tudják váltani a lakhely és a napközi otthon közötti mindennapos autós szállítást, amely jelentős költségeket rótt az ellátottak családjára.

Az intézmény 5-6 fiatalja számára jelent segítséget az újszerű, 1 millió 700 ezer forint értékű eszköz, amelyet a Fogyatékosok Esélye Közalapítvány pályázatán elnyert támogatás révén tudtak megvásárolni Hollandiából. Rieger Erika hozzátette, az intézmény falain kívüli szolgáltatást is elképzelhetőnek tartja azok számára, akik egyedül nem képesek a közlekedésre. Ráadásul a kerékpáros szállítással egy megváltozott munkaképességű embernek tudnak munkát adni. A dombóvári kerekesszék-szállító jármű egyébként az országban a második az igazgató tudomása szerint.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: INFODOMBÓVÁR.HU