Kék lufik és közös játék az autizmus világnapjánEsemény | 2013.04.04.

Együtt játszottak, és engedtek a magasba kék lufikat kedden, az autizmus világnapján a csíkszeredai József Attila Általános Iskolában az autista gyerekek és azon osztályok tagjai, amelyekben ők órát látogatnak.

Április 2-a az autizmus világnapja, ezen a napon világszerte olyan rendezvényeket szerveznek, melyek segítségével az autizmussal élőkre és családjaikra irányítják a figyelmet.

 

Az autistáké a leggyorsabban növekvő létszámú fogyatékossági csoport a világon – olvasható a magyarországi Autisták Országos Szövetségének honlapján, ezért is fontos, hogy minél többen tudjanak erről az állapotról. Csíkszeredában a József Attila Általános Iskola keretében működő Puzzle Oktatási Központban közös programot szerveztek a központba járó autista gyerekek, illetve az iskola azon osztályai számára, amelyekbe bejárnak órákra autista gyerekek is. A rendezvényen, amely a Tudj többet, légy jobb! rendezvénysorozatnak is része volt, beszéltek a nap jelentőségéről, majd közös éneklés, körjáték következett, amelybe felszabadultan belefeledkeztek az autista gyerekek is. Csedő Julianna, a 4. C osztály tanítója elmondta, megértéssel, empátiával viszonyulnak az órákra bejáró autista gyerekhez az osztály tagjai, a közösség részének tekintik őt is, keresik, ha hiányzik, érdeklődnek felőle. András Éva, a 3. D osztály tanítója úgy véli, hogy megfelelő irányítással a gyerekek nagyon elfogadóak tudnak lenni, és szeretettel viszonyulnak autista osztálytársukhoz. A tanító megemlítette, korábban is volt autista diákja, aki jelenleg már szakközépiskolába jár. A Puzzle Oktatási Központ diákjai és a három osztályközösség a közös játék végén az autizmus színében, kékben pompázó lufikat eresztett el az iskola sportpályáján.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: KRÓNIKA.RO