Kedvezményes üdülésre pályázhatnak az idősek és a fogyatékkal élőkHír | 2016.11.21.

Az idős, valamint a fogyatékossággal élő személyek november 25-ig jelentkezhetnek az Erzsébet-program kedvezményes üdüléseire. Minden érdeklődőknek szívesen segítenek az idén átadott IV. kerületi kormányablak munkatársai – hívta fel a figyelmet Balogh Szilvia a Rádió Orienten. A hivatalvezetőtől azt is megtudhattuk, hogy legközelebb a nagycsaládosok pályázhatnak majd hasonló kedvezményekre.

Viszonylag kisebb mértékű munkálatokra volt csak szükség, így könnyen és zökkenőmentesen ment az okmányiroda kormányablakká való átalakítása. Az önkormányzattal való jó együttműködésnek köszönhetően az ügyfélfogadás ezen időszakban sem állt le, a központi telepen kívül az önkormányzattól kapott kisebb helyiségek, valamint a káposztásmegyeri – a kormányablak megnyílásával egyidejűleg megszűnt – kisebb okmányiroda is várta a lakosságot – számolt be a hivatalvezető. Az új, 21 front office-os, nagyobb létszámú intézmény a korábbi 42 óra helyett a 49 órás nyitvatartásra állt át.

A 49 órás működési idő Budapesten egységes. Hétfőn és pénteken a teljes ügyintézői létszám elérhető, kedden és csütörtökön pedig 5-5 órában csak fél műszak dolgozik, így ilyenkor megnőhet a várakozási idő, az érdeklődőket azonban mindig tájékoztatják arról, hogy mikor érdemes intézni az egyes ügytípusokat.

80 százalékban klasszikus okmányirodai ügyekkel keresik fel a hivatalt, de a kormányablakos ügytípusokra is egyre nagyobb az igény – fejtette ki Balogh Szilvia. A nyugdíjjal kapcsolatos teendők és az EU-kártyák számítanak slágertémának, de az e-személyi bevezetésekor rengetegen igényelték az új típusú személyazonosító okmányt is.

Mivel az intézménynek heti rendszerességgel kell ügyfél-elégedettségi adatokat szolgáltatnia, minden ablaknál fellelhetők kérdőívek ezzel kapcsolatban. A hivatalvezető elmondta, hogy a heti 3000-3500 ügyfélnek elenyésző része, általában 40-50 ember tölti csak ki ezeket, de még így is ritkának számít a negatív kritika, azok is többnyire a hosszabb várakozási idő miatti reklamációk. Ha mégis érkeznek olyan negatív észrevételek, melyek észszerűnek tűnnek, akkor igyekeznek orvosolni a problémát. A nyári béremelés után a középfokú végzettségűek fizetése akár 50 százalékkal is nőtt.

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

FORRÁS: ORIENTPRESS.HU