Kapcsolda - Egészséges és sérült gyerekek közöttHír | 2014.05.14.

Harminc sérült tanulót látott vendégül az esztergomi Montágh iskolából a minap nyergesújfalui Szalézi-Irinyi Középiskola. Az alkalom a Kapcsolda-program keretében zajlott.

Már második alkalommal látták vendégül a nyergesújfalui Szalézi-Irinyi Középiskola közösségi szolgálatban is érintett három osztályának diákjai az esztergomi Montágh Imre Általános Iskola és Speciális Szakiskola 30 sérült, hátrányos helyzetű tanulóját, a Kapcsolda-program keretében kedden.

A programot Szalay Kriszta színművész hívta életre, amikor az És a nyolcadik napon című színdarab megírásakor szembesült azzal, hogy „mekkora ellenállás, félelem van mai társadalmunkban egy sérült, illetve másfajta képességekkel rendelkező gyermekkel, valamint annak családjával szemben”.

A Kapcsolda-napokkal a művésznő a szemléletváltást szeretné elősegíteni.

A nyergseújfalui látogatás programjai közt szerepeltek közös feladatok, foglalkozások, a helyi Pinocchio-bábcsoport bemutatója, közös éneklés Géza testvér és Gyarmati Dávid vezetésével, illetve táncház. A vendéglátóknak ráadásul a Montágh iskola gyerekei is kedveskedtek egy színdarabbal.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: REHABPORTAL