Kalandpark nyílik a fogyatékkal élőknek SárváronHír | 2012.07.29.

Megépült Magyarország első, fogyatékkal élőknek és mozgáskorlátozottaknak is használható kalandparkja Sárváron, a parkot július 13-án délután adták át. A Magyar Fürdőszövetség közleménye szerint a kalandparkot, amelynek megépítése 100 millió forintba került, a fürdőszövetség képviselői, a Pető intézet szakemberei és gyerekek nyitották meg.

A parkban van kötél- és íjászpálya, erdei tanösvény, örökzöld- és fűszernövény-labirintus, erdei sportpálya és játszótér.
Vancsura Miklós, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő vezetője szerint a kalandpark a sérült embereknek olyan élményt adhat, amelynek köszönhetően megnőhet önbizalmuk, illetve a kalandpark a különböző hátrányokkal élők számára egyéni és csoportos terápiás kezelésnek, mozgásterápiának, gyógytornának is tekinthető - olvasható a közleményben.

A megnyitó után a parkban futóversenyt tartottak, amely demonstráció is egyben: a Ne hagyd, hogy a szerencsén múljon az egészséged! elnevezésű versenyen szépségkirálynők és ortopédusok magas sarkú cipőben futottak, ezzel arra akarták felhívni a figyelmet a szervezők, hogy sok fiatal magas sarkúban jár, ez pedig tönkreteheti testtartásukat, és károsíthatja fejlődésüket.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: A NYUGDÍJAS PORTÁL