Június 30-ig jelentkezhetnek a megváltozott munkaképességűek, Hódmezővásárhelyen mintegy 30 főt várnak a rehabilitációs munkáraHír | 2014.06.06.

Csongrád megyében jelenleg 490 fő megváltozott munkaképességű dolgozik, a TÁMOP 1.1.1.-es „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” kiemelt projekt keretében. Július elsejétől újabb 100 fő foglalkoztatására kerül sor megyében.

A rehabilitációs ellátás mellett a jogszabály heti 20 órás foglalkoztatást tesz lehetővé.  A projekt személyre szabott fejlesztésekkel, humánszolgáltatási programmal és képzési lehetőségekkel támogatja a megváltozott munkaképességűek munkavállalását.

2012. január elseje óta két típusú ellátás létezik a megváltozott munkaképességűek számára: a rehabilitációs ellátás és a rokkantsági ellátás. A zügyfélkörünkbe a rehabilitációs ellátásban részesülő megváltozott munkaképességű személyek tartoznak, illetve a már kifutó ellátási forma, a rehabilitációs járadékban részesülő ügyfelek.

A rehabilitációs ellátásban részesülők, akik szeretnének munkát vállalni, Hódmezővásárhelyen az Andrássy utca 33. szám alatt jelentkezhetnek.

A Kormányhivatal különböző szakigazgatási szerveihez, a járási hivatalokba, és további szervezeti egységekbe keresik a további jelentkezőket. Takarítási, irodai adminisztrációs, kézbesítői munkakörbe.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: VÁRÁSHELYI TELEVÍZIÓ