Július 1-től működik Rehabilitációs Szakigazgatási SzervHír | 2012.06.25.

Az új hivatal feladata gondoskodni a megváltozott munkaképességűekről 2012. július 1-ével egy hivatallal, a Rehabilitációs Szakigazgatási Szervvel bővül a Kormányhivatal. A tizenhetedikként csatlakozó új hivatal átveszi a Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság által korábban egészségkárosodáson alapuló ellátásban részesülő ügyfelek nagy részét.

A szervezet központja Szegeden, a Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság épületében lesz, ott ahol eddig is intézték a megváltozott munkaképességűek ügyeit. De ezen kívül a hódmezővásárhelyi, illetve makói Munkaügyi Kirendeltségeken illetve a Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság hódmezővásárhelyi kirendeltségén is várják a munkatársak ügyfeleket.

Akik az elmúlt években rokkantsági, – baleseti rokkantsági nyugdíjban, rendszeres szociális járadékban, átmeneti járadékban részesültek idén már rokkantsági vagy rehabilitációs ellátást kapnak, és amennyiben nem töltötték még be a nyugdíjkorhatárt az új hivatal ügyfélköréhez fognak tartozni. Ide fognak tartozni továbbá azon ügyfeleink is, kiknek korábban a Nyugdíjbiztosító rehabilitációs járadékot állapított meg.

A hivatalhoz tartoznak majd az Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal I. fokú orvosi bizottságai is, kik jelenleg a betegeket vizsgálják felül, illetve a munkaügyi központ azon ügyfelei is, kik a bizottság által megállapított megváltozott munkaképességű személyek.
Vagyis az új hivatal a megváltozott munkaképességű személyek gondozásában teljeskörűen fog eljárni az egészségi állapot megállapításától a foglalkoztatási rehabilitációig.
A Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv munkatársai megtalálhatóak lesznek a hódmezővásárhelyi, illetve makói Munkaügyi Kirendeltségeken illetve a Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság szegedi, és hódmezővásárhelyi ügyfélszolgálatainál.

Természetesen a Kormányablakok a jövőben is várják azon ügyfeleiket kik megváltozott munkaképességűek, és ügyeiket egyszerűen, gyorsan, könnyen megközelíthető helyen, a város központjában szeretnék intézni.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ