Jubileumi Braille-olvasásversenyEsemény | 2014.09.06.

A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete idén már tizedik alkalommal szervez Nyíregyházán országos Braille-olvasásversenyt. A verseny időpontja: 2014. szeptember 19-20.

9-én pénteken a versenyzők érkezését és a szálláshelyek elfoglalását követően, városnéző sétára kerül sor, ahol a résztvevők megismerkedhetnek Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelyével. A sétát követően finom vacsorával zárjuk a napot. Maga a verseny másnap, 20-án 10 órától veszi kezdetét.

Idén Ferenczik Adrienne kortárs megyei író munkásságát ismerhetik meg az olvasók. Ferenczik Adrienne író, újságíró, a Nyíregyházi Televízió több szakmai díjjal kitüntetett szerkesztő-riportere. Televíziós riportjai és újságcikkei mellett 2010 óta irodalmi műveit is megismerheti a nagyközönség. Irodalmi antológiákban megjelent novelláiban a mai magyar társadalom problémáira mutat rá, a történetekben megjelenik a munkanélküliség, a pénztelenség, a szegénység, s az olvasók megismerhetik a különböző élethelyzetbe került szereplők lelki vívódásait.

Novellái után 2012-ben megjelent első regénye, a Napfényes Riviéra. A szerző, noha imádja a napfényt és a tengert, regényének sem a napfényhez, sem a tengerhez nincs köze. Ez csupán egy televíziós szappanopera címe, amelynek fontos, ha úgy tetszik sorsdöntő szerepe van a könyv hőseinek életében. A regény kimondatlan tanulsága szerint a televíziós agymosás napjaikban a modern házasság egyik legfőbb ellenségévé, családbomlasztó erejévé, a szellemi lepusztulás jelképévé vált. Hivatásos televíziós lévén az írónő megfigyelései különösen hitelesek. Ferenczik Adrienne a modern középosztálybeli házasság válságát vizsgálja szórakoztatóan, de egy vérbeli riporter éles szemével.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: VGYKE