Harmadszor is Fogadj be! – Jótékonysági aukció autista fiatalok képeibőlEsemény | 2011.11.16.

Immáron harmadik alkalommal szervez autizmussal élő alkotók műveit felvonultató aukciót a Fogadj be! program keretében a Concorde Értékpapír Zrt. és a Mosoly Otthon Alapítvány. A kezdeményezés célja a segítséggel élő fiatalok helyzetének javítása, és képzőművészeti alkotásaik bemutatásával a velük szembeni előítéletek lebontása. A művészeti és szociális szempontból is egyedülálló program újabb állomásaként november 27-én a Műcsarnokban árverezik el az autista alkotók képeit.

2011-ben újabb aukcióval folytatódik a Concorde Értékpapír Zrt. és az autista fiatalokat gondozó lakóotthonokat segítő Mosoly Otthon Alapítvány (MOHA) által három évvel ezelőtt indított Fogadj be! program.

Hasonlóan a tavalyi évhez, az idei eseményen is olyan alkotások kerülnek árverésre, melyek az autista fiatalokat befogadó kis létszámú lakóotthonok művészeti foglalkozásai során jöttek létre. A művek létrehozásában – akárcsak az előző években – Tarr Hajnalka képzőművész, a program művészeti vezetője nyújtott segítséget a fiataloknak.

A képek idei, november 27-i árverését Virág Judit, az egyik legnagyobb hazai galéria és aukciósház tulajdonosa vezeti majd, az est háziasszonya Krizsó Szilvia lesz, az eseményen pedig fellép Kulka János Kossuth-díjas színész, az autizmus nagykövete is.

Az idei évben, akárcsak a tavalyi, nagy sikerű rendezvényen autista alkotóművészek 100 műalkotására licitálhatnak majd az érdeklődők.

2011 májusában a Magyar Nemzeti Galériában rendhagyó tárlatot mutattak be a válogatásból. A Privát Labirintusok névre keresztelt kiállításon 17 autista és 9 kortárs képzőművész képei együtt kerültek bemutatásra.

A tavalyi árverésen már kizárólag autista alkotók műveiből válogathattak a licitálók, az érdeklődés azonban így sem csökkent, amit bizonyított az aukción befolyt 26 millió forint. A nagy sikerre való tekintettel ezen a koncepción a szervezők most sem változtattak, a tavalyi évhez hasonlóan újból kizárólag autista művészek képeire lehet licitálni a november végi eseményen.

Az esten bemutatásra kerül, s egyúttal megvásárolható lesz az “ALIBI hat hónapra” irodalmi sorozat legújabb, kimondottan erre az alkalomra megjelenő kiadványa, Gyermekkor címmel, melynek teljes bevételét  a két társkiadó, az Alibi Kiadó szerkesztősége és a Sanoma Media Budapest Zrt. a Mosoly Otthon Alapítvány részére ajánlja fel.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HÍRLABOR