Jótékonysági koncert a húszéves Down AlapítványnakEsemény | 2012.10.01.

Jótékonysági koncertet rendeznek a budapesti Körcsarnokban, a bevételt Down-szindrómásokra fordítják. Idén 20 éves a Down Alapítvány. Az évforduló alkalmából jótékonysági koncertet tartanak október 4-én a budapesti Körcsarnokban. Az összegyűlt pénzből a Down-szindrómások fejlesztését és oktatását támogatják – hangzott el a Duna Híradójában.

Árpi éppen a hobbijáról mesél: újságpapírból csinál posztereket. Beszéde nehezen érthető, ugyanis Down-szindrómával, vagyis kromoszóma-rendellenességgel született.

Csaknem 20 éve él a Csengeri utcai lakóotthonban. Az itt lakó értelmi fogyatékosok már el tudják látni magukat: például el tudnak menni egyedül vásárolni vagy dolgozni. A beilleszkedésben a Down Alapítvány segít nekik.
Felmérjük, hogy az a személy milyen képességű, milyen szinten van, mit kell fejleszteni, azokat a területeket fejlesztjük, és megpróbálunk minél közelebb jutni az önálló élethez – mondta Gruisz Katalin, az alapítvány elnöke.

Ezt a módszert már a születés pillanatától kezdve lehet alkalmazni.

Az alapítvány munkáját évek óta segíti a lemezlovas DJ Dominique. Idén ő is futott az olimpiai fáklyával Londonban. Most úgy döntött: eladja az ott megtett lépéseit, hogy ezzel is támogassa a 20 éves Down Alapítványt.

Londonban eszembe jutott, hogy 520 lépés, az 520 lehetőség, hogy segítsünk, és ezért a barátaimat, ismerőseimet megkértem arra, hogy mindenki vegyen egy darab lépést tőlem.

A támogatók között van az énekes Kiki is. Évekk óta ismerem őket, és egy jó ügy mellé szívesen odaállok – nyilatkozta.

Az eladott lépésekből befolyt összeget az alapítvány születésnapi jótékonysági koncertjén adják át. Október 4-én egész nap programokkal várják a Down-szindrómásokat és az egészségeseket a budapesti Körcsarnokban, ahol az esti nagyszabású koncerten sok sztárvendég is fellép majd.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HIRADO.HU