Jótékonysági futók lepik el a MargitszigetetHír | 2016.04.13.

Aki megmutatná, hogy hogy összetartozik a sérült vagy fogyatékkal élőkkel, annak szombaton a Margitszigeten a helye.

A mozgás öröme megosztható sérült és fogyatékos embertársainkkal. Ez a SUHANJ Alapítvány egyik hitvallása, amiről nem csak beszélnek, hanem tesznek is. Legközelebb most hétvégén szombaton, április 16-án, amikor is 750 méteres, jelképes közös futással és sétával lehet csatlakozni hozzájuk a 31. Telekom Vivicittá Városvédő Futás SUHANJ! Fogyatékkal Élők Futamán délután 15:15-kor. Az alapítvány büszke arra, hogy idén már 6. alkalommal készül külön futammal a tavasz legnagyobb szabadidősport eseményén belül.

A mai világban nagyon fontos, hogy az emberek megtanuljanak együtt élni azokkal, akik némileg mások, különböznek a nagy átlagtól. Mert azok, akik nem simulnak bele milliók tömegébe, mondjuk mert kerekes székben ülnek, autisták, sclerosis multiplex-szel küzdenek – és még sorolhatnánk – személyiségükkel gazdagítják a világot.

Aki maga is szeretné, ha egy közös ügyben közös eseményen mutathatná meg, hogy összetartozik, együtt él sérült vagy fogyatékkal élőkkel, annak szombaton a Margitszigeten a helye.

Amit mindenképpen tudni kell a futamról:
• nevezési díj nincs
• jelentkezni a SUHANJ! sátránál lehet
• lehet SUHANJ! futómezt, vagy kiegészítőt (csuklópánt, cipőfűző, fejkendő) viselni, melyet a versenyközpontban található sáornál lehet megvásárolni, ezzel is az alapítvány munkáját támogatva
• Rajt a Kertmozi útjánál, szombaton, 15:15 órakor.

A rajtot ellövi és a mezőnnyel együtt fut Till Attila, Thuróczy Szabolcs és az áprilisban mozikba kerülő Tiszta Szívvel című új nagyjátékfilm stábja is! A futamra előzetesen már 200-an regisztráltak, annyian, ahányan tavaly összesen elindultak ezen a futamon!

A szombati napra érkezőknek érdemes figyelni Mihályi Rékát és Magyar Bálintot (Madách Színház is), a Group'n'Swing énekeseit, akik szintén a Gézengúz Alapítvány kedvéért jelennek meg. Réka szombaton délben a színpadon előadja az alapítvány számára írt dalt is, utána pedig együtt gyalogol a csapattal a 2,5 km-es távon. A tervek szerint itt egy elég látványos "gézengúzos" megmozdulás is lesz majd. Körülbelül nyolcvanan, köztük Mihályi Réka, Drávucz Rita, Valkai Ági világ és Európa-bajnok vízilabdázók és Bombera Kriszta sétál együtt az egészséges sportolókkal (Spari kajakos csapat) és az érintett gyerekekkel, akik egymást segítve teszik meg a távot.

Időpontok és programok:
Április 16. Szombat
12.00 Mihályi Réka Gézengúzia címmel írt dalt az alapítvány számára, amelyet a gyerekekkel együtt ad elő a Vivicittá nagyszínpadán
12.50 A Gézengúzok és a Lágymányosi Spari Egyesületben kajakozó fiatalok közös gyaloglása Mihályi Réka és Drávucz Rita részvételével
14.00 Mesés – játékos délután Für Anikóval a Gézengúz Alapítvány sátrában

Április 17. Vasárnap
11.45 Interjú az alapítványért futó hírességekkel a Vivicittá nagyszínpadán
12.30 Telekom Midicittá – 7 km-es futás rajtja Bombera Krisztinával, Kandász Andreával, Nagy Ervinnel és Szabó Győzővel.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: WEBORVOS