Jótékonysági BorárverésHír | 2016.09.13.

A Jótékonysági Borárverés idén 17. alkalommal az emberi összefogásról ad tanúbizonyosságot, ahol a szőlő- és bor ágazat sikeres vállalkozói segítenek rászoruló embertársaikon. A Máltai Mentő üzemeltetése, a műszerek és gyógyszerek pótlása komoly anyagi terhet jelent a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára. A szolgálat senkitől nem kap pénzt munkájáért, ezt a máltai mentősök úgy mondják: jutalmuk a megmentett élet. Az árverésen befolyt összeget a 27 éves Magyar Máltai Szeretetszolgálat mentési projektje javára gyűjtjük.

Egy mentőautó, amit az emberi jóság üzemeltet.

Az M28-as hívójelű rohamkocsi, amelynek oldalán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat neve olvasható, Budán, a Batthyány téren állomásozik. Amikor az Országos Mentőszolgálat ügyeletese riasztja, innen indul a helyszínre. A mentőn dolgozó orvosok, ápolók, szekundánsok és gépkocsivezetők, mintegy 120 fő, mindahányan önkéntesek.

A mentés és az önkéntesség fogalmai összefonódtak a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál.  A másik emberért végzett önkéntes munka etikai kódexe rögzíti, hogy a szolgálat tagjai minden erejükkel és tudásukkal segítik a bajba jutottakat, a sérült emberekhez tisztelettel fordulnak, munkájukért hálát nem várnak, és semmiféle juttatást nem fogadnak el.

 A Magyar Máltai Szeretetszolgálat még a délszláv válság idején külföldi adományként kapta az első mentőautót, amelyről később kiderült, hogy az ország legjobban felszerelt rohamkocsija volt.

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

FORRÁS: ABORFESZTIVAL.HU