Jól vívtak a DHSE kerekesszékes sportolói a világbajnokságonHír | 2015.10.16.

Debrecen – A DHSE-PMD vívóegyesület két sportolója is képviselte a magyar színeket a szeptember közepén Egerben megrendezett kerekesszékes vívó-világbajnokságon. Göttlinger Dániel a férfi párbajtőrözők A kategóriájában, míg Dr. Mező Boglárka a női kardvívók A kategóriájában léphetett pástra.

Göttlinger Dániel a csoportkörben magabiztos vívással egy győzelmet aratott , és csupán egy tusra volt a továbbjutástól. A magyar csapat vb újonca remekül helyt állt és a 35. helyen végzett. Dr. Mező Boglárka szintén újoncként mérette meg magát. És bár a csoportkörben még vezetett a későbbi világbajnok kínai Zou ellen, neki sem sikerült a bravúr a táblára jutás. Dr. Mező a 13. helyen fejezte be a versenyt.

Hatalmas elismerés ez a debreceni vívósportnak, hogy a kerekesszékes vívó-világbajnokságon két sportolóval is képviselhettük egyesületünket. – kezdte értékelését Serra György a DHSE-PMD vívóegyesület ügyvezető igazgatója – Mindkét versenyzőnk jól vívott, azonban a nemzetközi rutin hiánya látszott a vb újoncokon. A 2015-ös év egyébként is gazdag a nemzetközi sikerekben, hiszen korosztályos Európa- és világbajnokságokon is adtunk sportolókat a magyar válogatottnak. Ennek a kiemelkedő szakmai munkának a megkoronázása, hogy immár nemcsak az épek között, hanem a kerekesszékes mezőnyben is büszkélkedhetünk válogatott sportolókkal. Reméljük, hogy a világbajnokság hatására több kerekesszékes is elkezd sportolni. Tudjuk, hogy többen szeretnének sportolni, de nehéz megoldaniuk az edzésekre járást, de érdemes elkezdeni mozogni. Külön köszönjük a magyar vívószövetség támogatását is, aki biztosította sportolóink részére a nyugodt felkészülést.


Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HAJDÚ ONLINE