Jó hangulatban telt az idei országos Sclerosis Multiplex NapEsemény | 2013.09.17.

Több mint egytucatnyi beteg képviselte a Vas Megyei Sclerosis Multiplex Egyesületet a Szolnokon múlt hét végén megrendezett SM napon. A szakmai program mellett sok élménnyel is gazdagodtak.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei egyesület immár második alkalommal vállalta magára az országos találkozó megszervezését.

Furcsa Józsefné, a tíz éve működő vendéglátó szervezet vezetője elmondta: klubéletük nagyon aktív, az információ-áramlás, valamint a sorstársak közössége sokak életét megkönnyíti, pozitív hatással van rájuk. A vasi delegáció tagjai közül többen férjükkel, feleségükkel, családdal érkeztek a helyszínre, és már szombaton kora reggel elindultak a Tisza-parti városba. Jöttek a megyeszékhelyről, Sárvár környékéről.

Velük tartott dr. Mészáros Erzsébet alapító elnök és Barti Péterné, a Markusovszky kórház neurológiai osztályának főnővére is. A szolnoki egyesület már szombaton gulyáspartira hívta a vendégeket, este pedig szórakoztató műsor, kisvonatos városnézés volt a program.

Ugyanakkor a vasiak sem érkeztek üres kézzel, szerény ajándékkal köszönték meg vendéglátóik kedvességét. A másnapi találkozóra több százan összegyűltek a tiszaligeti sportcsarnokban, amelyet erre az alkalomra asztalokkal, székekkel rendeztek be a házigazda szervezők.

Az előadások sorában szó esett a rehabilitáció fontosságáról, az Sclerosis Multiplex betegek számára javasolt életmódról, a diétáról. Elismert szakemberek részéről hangzottak el a figyelmeztetések, miszerint a mozgás, a gyógytorna elengedhetetlenül fontos az ebben a betegségben szenvedők számára.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ