Jet skivel száguldoztak a kerekesszékesekHír | 2013.07.28.

Fogyatékkal élők jet-skiztek a hétvégén Dunaharasztiban. Majd’ ötvenen jelentkeztek a versenyre, hogy kerekesszéket és műlábat a parton hagyva száguldhassanak a vízen.

Ritkán látott öröm csillogott a versenyzők arcán hétvégén a ParaJet-Ski Kupán a dunaharaszti vízi­sportcentrumban. Molnár Marietta Laura, miután a kerekesszékből a jet skibe tették, úgy érezte, szárnyakat kap.

A lány 2007-ben leesett a Komjádi uszoda tetejéről, akkor 23 éves volt. Két és fél évig próbált felállni a baleset után, majd bele kellett törődnie, hogy élete végéig kerekes székben ül majd. – Ugyanúgy élek, mint épként, tanulok, dolgozom és egy alapítványnál vagyok önkéntes. A jet ski az igazi szabadság érzése, mint ahogy minden sport jó kikapcsolódás.

Nem szabad otthon ülni és keseregni, meg kell próbálni a maximumot kihozni az életből – tanácsolja Marietta. Fenyvesi Zoli születése óta ül kerekes székben, soha nem tapasztalhatta meg, milyen érzés járni. A 20 éves fiú tavaly megnyerte a jetski-kupát, táncol és futóversenyekre jár. – Egy orvosi műhiba miatt nem tudok járni, a születésemkor későn vették észre, hogy császározni kellene. Anyukám sokszor vitt orvosokhoz, minden módszert kipróbáltunk, de a lábam nem akart megmozdulni – mondta el a történetét Zoli.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ