Jelnyelvi ügyintézők kellenének a munkaügyi központokbaHír | 2013.02.15.

A hallássérült, illetve siket emberek számára is ugyanaz az elbánás jár az ügyintézéskor, mint bárki másnak, mégis úgy tűnik, nem működnek rendesen az információs csatornák. Például a munkaügyi központokon, amelyek lehetővé teszik ugyan a jelnyelvi tolmácsok használatát az ügyintézés során, a szakértő szerint azonban ez mégsem elegendő. Változás viszont csak akkor lesz, ha ezt maguk az érintettek is jobban igénylik.

Ha az ügyfél hallássérült, az esélyegyenlőség megvalósítása érdekében részére a jelnyelvi tolmácsszolgáltatást térítésmentesen kell a közigazgatási hatósági eljárásban biztosítani - áll a Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központjának a HR Portal részére eljuttatott közleményében. Jelenleg nem állnak ugyan rendelkezésre jelnyelvi tolmácsképesítéssel rendelkező szakemberek a kormányhivatal kerületi hivatalainak munkaügyi kirendeltségein, de az állam a jelnyelvi tolmácsszolgálat útján biztosítja az esélyegyenlőséget, ahonnan az ügyfelek szükség esetén térítésmentesen vehetnek igénybe jeltolmácsot. A munkaügyi központ ennek költségeit minden esetben megtéríti, így eleget tesz a törvényben előírt kötelezettségének.

Sokirányú feladatkezelés az alapja a hallássérültek foglalkoztatásának

A hallássérültek jelentős részének nem a magyar az anyanyelve - kezdte nyilatkozatát Soósné Szigetvári Ágnes, a "Hallássérültek foglalkoztatásáért" mottóval működő Munka-Kör Alapítvány igazgatója. Az alapítvány úgy működik, hogy a munkaadókat közvetlenül keresik meg, a munkát keresőkkel pedig folyamatosan tartják a kapcsolatot. Siket és nagyothalló kollégáik, egyéb személyes ismeretségeik, valamint honlapjukon (www.munkakoralap.hu), és közösségi oldalukon, a Facebook-on ( "Hallássérültek munkavállalása") keresztül küldik el az információikat az érintetteknek az állásokról, egyéb támogatási lehetőségekről, igénybe vehető kedvezményekről, a fogyatékosságukkal kapcsolatos jogaikról. Felhívják a fogyatékkal élők figyelmét az e-mail címükre és megkérik őket, hogy amennyiben állást keresnek, vagy érdekli őket bármelyik általuk jelzett munkalehetőség, akkor írjanak e-mailt, küldjék el önéletrajzukat, fogyatékosságukat igazoló orvosi irataikat és jelezzék, hogy melyik az a konkrét állás, ami érdekli őket.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: HR PORTÁL