Járókeretét eldobva ért célba a hős kisfiúHír | 2015.07.29.

A 8 éves Bailey Matthews részt vett a Howard Kastély kertjében rendezett Triatlon versenyen, North Yorkshire-ban, Angliában - írja a The Sun.

A verseny része 100 méter tóúszás, 4000 méter kerékpározás és 1300 méter futás. Ez még egy teljesen ép, felnőtt szervezet számára is kihívás lehet. Nem úgy, mint a kis Bailey-nek, aki koraszülöttként jött a világra, majd 18 hónapos korában bénulást diagnosztizáltak nála. Járókerettel tud csak mozogni.

A kis harcos, aki mindannyiunk számára követendő példa lehet, nem szeretné, ha másként kezelnék őt, mint egészséges kortársait. Éppen ezért nem is hátráltatta testi állapota abban, hogy benevezzen a versenyre a több mint 500 induló mellé.

Biciklijére stabilizátorokat szereltek, a futáshoz pedig guruló járókeretet használt, de az utolsó húsz méteren maga mögött hagyta a járókeretét és saját erejéből akart teljesíteni. Bailey többször is elesett, de mindig felállt és újra küzdeni kezdett a célba érésért, amit a körülötte álló lelkes szurkoló tömeg hatalmas éljenzéssel, biztatással üdvözölt.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: SZERETLEK MAGYARORSZÁG