Ismét pályázható a Fogyatékosság-barát munkahely elismerés!Hír | 2013.02.27.

2013. március 31-ig pályázhatnak a Fogyatékosság-barát munkahely elismerésre azok a munkáltatók, akik vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékos emberek toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat.

Az elismerést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az American Chamber of Commerce in Hungary, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen adja a pályázati feltételeket sikeresen teljesítő munkáltatóknak. Az elismerés megszerzését követően a munkáltató jogosulttá válik a Fogyatékosság-barát munkahely logó használatára.

A Jelentkezési lapon szükséges meghatározni azokat a rövidtávú (3 hónapon belül megvalósítandó) és középtávú (2 éven belül megvalósítandó) fejlesztéseket, melyeket a szervezet a fogyatékos személyek toborzása, foglalkoztatása, megtartása, illetve a szervezet dolgozóinak fogyatékos munkatársakkal, ügyfelekkel / vásárlókkal kapcsolatos érzékenyítése, informálása kapcsán terveznek. A pályázatban vállalt rövidtávú fejlesztések megvalósulását 3 hónap elteltével szakértők ellenőrzik. Az elismerés odaítéléséről az Akkreditációs Bizottság (tagjai: az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az American Chamber of Commerce in Hungary és a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület képviselői) dönt. A logó 2 évig használható. Használata további 2 évre, többször is meghosszabbítható a középtávú fejlesztések megvalósítását követően.

A Fogyatékosság-barát munkahely elismerés projekt az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Nonprofit Közhasznú Kft. támogatásával valósul meg.

Pályázati feltételek

Jelentkezési lap

Forrás: SALVA VITA ALAPÍTVÁNY