Írisz program: esélyegyenlőség a kultúrábanHír | 2013.12.08.

Mintegy másfél millió forintos értékű felajánlással indult útjára a Fogyatékos emberek Világnapján az Írisz program. A programot a Brand Alapítvány működteti. A kultúra gazdagít. Örömöt okoz, fejleszt, többé tesz. Varázsol.

Ezt a varázslatot kívánja közelebb hozni a fogyatékos és egészségkárosodott emberek számára az Írisz program, amely kulturális rendezvények, színházi előadás koncert, hangverseny, gyerekprogram, irodalmi program stb. megtekintését teszi lehetővé. Az Írisz december 3-án mutatkozott be Debrecenben, ahol a másnapi nagyszabású koncertre juttatott 60 db jegyet a helyi szervezeteken keresztül. A programot a Brand Alapítvány (www.brandalapitvany.hu) működteti.

 - A kulturális élményekből való részesedés nem könnyű a megváltozott munkaképességű emberek számára. Egészségi állapotuk, munkavégző képességük és szociális körülményeik nem mindig engedik meg, hogy éljenek azokkal a jogokkal és lehetőségekkel, amelyek egyébként mindenki számára adottak. Az Írisz program ingyenes belépőket biztosít a számukra – mondta el Csákvári Éva, a program munkatársa.

Az Írisz program honlapja, a www.iriszprogram.hu az akadálymentes kultúra-fogyasztás érdekében naprakész és érdemi információszolgáltatás céljával alakult, emellett a későbbiekben online felületet biztosít a jegyigénylésnek. Az aktuálisan elérhető belépőkre az info@iriszprogram.hu címen lehet jelezni az igényt.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: REHABPORTAL