Internet Mall Hungary Kft.Hír | 2014.11.06.

Az internetes kereskedelemben nemzetközi szintéren is piacvezető Netretail Holding Group magyarországi leányvállalata az Internet Mall Hungary Kft. már 2000 óta jelen van a webes kereskedelem piacán. A Csehországban három alapítóval és háztartási gépek kereskedelmével indult cég mára igen nagy sikert tudhat a magáénak. Nem csupán azért, mert tevékenysége mostanra több országra is kiterjed (Szlovénia, Lengyelország, Szlovákia, Magyarország), hanem azért is, mert a kínált termékpalettája is hihetetlen módon kibővült. A Holding magyarországi tagja 2005 óta működik. Zsoldos Imrével, a hazai cég pénzügyi vezetőjével beszélgettünk. A téma a cég tevékenységén túl az volt, hogy élen járnak a megváltozott munkaképességűek és fogyatékossággal élők foglalkoztatásában. Érdekelt bennünket az, hogy a Mall a hazai gyakorlattól eltérően miért érzékenyebb a témára, és mik a tapasztalataik ezen a területen.

- Először mondjon pár szót a cégről! Bátran mondhatjuk, hogy az embereknek azonnal beugrik, ha az Önök logóját látják, vagy hallják a nevüket, hogy „internetes áruház” . Azért ez egyértelmű siker, nem?

- Valóban, igen dinamikusan fejlődik a cég. Tavaly előtt 10 dolgozónk volt, értékesítési forgalmunk 1,2 milliárd forint volt, tavalyi évben már 30 munkatársunk volt, a forgalmunk 3 milliárd forint! Jelenleg 73 munkatársunk van. A termékválasztékunk is jelentősen kibővült. Azt szeretnénk, ha nálunk a vásárló mindent megkapna, mint egy valódi plazában. Mi web-áruházként szeretnénk elérni, hogy a vásárló minél többféle termékből minél kényelmesebben vásárolhasson. Élelmiszer kivételével a Mall-nál gyakorlatilag mindent kapni lehet. Játéktól kezdve a háztartási kis- és nagygépeken át a barkács felszerelésig.

A megrendelt árukat Budapesten két helyen is át lehet venni, az egyik a XXII., a másik a XIII. kerületben van.

- Mit gondol, minek köszönhető a sikerességük?

- Próbálunk gyorsak és pontosak lenni, és a lehető legteljesebb mértékben igazodni ahhoz, amit a vevők kérnek. A személyes odafigyelésnek igen nagy a szerepe.

- Milyen megfontolásból jutottak arra a döntésre, hogy megváltozott munkaképességű, illetve fogyatékossággal élő dolgozókat foglalkoztassanak?

- Természetesen szerepet játszottak a gazdasági megfontolások is, de személyes indíttatásból is tudom, hogy milyen sokat jelent, ha valaki dolgozhat, különösen megváltozott munkaképességűként, vagy fogyatékossággal élőként. Az én családomban is van megváltozott munkaképességű, testvérem pedig egy kórház rehabilitációs részlegén dolgozik. Egyébként ő is küldött hozzánk a munka világába visszatérő dolgozót. Tehát pontosan tudom mekkora jelentősége van annak a lehetőségnek, hogy valaki munkát találhat.

- A mi cégünknek, a RehabJobnak is volt szerepe ebben.

- Igen, Önökhöz fordultunk, hogy segítsenek a kívánt munkakörök betöltésében. Később az érzékenyítésben is részt vettek és igen jó együttműködés alakult ki közöttünk.

- Milyen munkakörben alkalmazzák ezeket a munkatársakat?

- Főképp adminisztratív munkakörben, de takarító és raktári dolgozó pozícióban is vannak. Az adminisztratív munkakörben a termékeket kell a weboldalunkra feltölteni Összesen egyébként 7 megváltozott munkaképességű, illetve fogyatékossággal élő dolgozónk van, tehát az „előírt kötelező kvótán” már messze túl vagyunk.

Forrás: REHAB BLOG