Ingyenes képzés indul az INFOALAP-nál látássérült gyermekek, felnőttek családtagjai számáraHír | Esemény | 2013.01.16.

Ezúton szeretnék felhívni a figyelmét február folyamán több alkalommal is induló egynapos képzésükre, melynek keretében alapfokú ismereteket kívánnak nyújtani látássérült gyermekek, felnőttek családtagjai számára a speciális informatikai eszközök világáról.

Ha már régóta látja, hogy az informatika nélkülözhetetlen szerepet tölt be a látássérült emberek életében, ha szeretne segíteni látássérült gyermekének, testvérének, akár édesanyjának, édesapjának abban, hogy alapfokon elsajátítsa a látássérültek számára kifejlesztett informatikai eszközök, speciális szoftverek használatát, jelentkezzen februárban induló 1 napos képzések valamelyikére.

A 8 órás képzés során a segítő családtagok számára közérthető módon bemutatják azokat a legfontosabb szoftvereket, hardver eszközöket, mobil telefonos alkalmazásokat, melyek megkönnyítik a látássérült emberek mindennapjait, a gyermekek, fiatalok tanulását, információ-szerzését, de akár a munkavállalásban is segítséget nyújthatnak. Megismertetik továbbá a résztvevő családtagokat azokkal a lehetőségekkel, kezdeményezésekkel, melyek kinyithatják a látássérült emberek számára a világot.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: LAPRÓL HANGRA