Indul a ParaSzuperSztárHír | 2014.03.24.

Kulturális tehetségkutató versenyt indít a fogyatékos embereknek a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ). A ParaSzuperSztár célja, hogy megtalálja azokat a fogyatékossággal élő tehetségeket, akik eddig nem tudták megmutatni magukat a szélesebb nyilvánosságnak, és a legjobbakat egy tehetséggondozó program keretében segítse kulturális, művészeti pályájukon. A rendezvény ötletgazdái Farkas Bálint színművész, Bálint Emese színész, énekes, harmonika művész és Monspart Sarolta tájfutó világbajnok.

A versenyt előadó- és alkotóművészet kategóriákban, azon belül próza- és versmondás, színjátszás, ének, tánc, hangszeres zene, fotó, film, festészet, grafika, kisplasztika, népi- és iparművészeti alkotás, saját irodalmi mű, valamint egyéb (bűvészkedés, pantomim, stand up stb.) alkategóriákban hirdették meg. A fogyatékosság típusától függetlenül bárki jelentkezhet, életkori megkötés nincs. A területi elődöntőket követően az országos döntőre december elején kerülhet sor, a fogyatékossággal élő emberek világnapjához kapcsolódóan. A legjobbak értékes nyereményekre számíthatnak, és tehetséggondozó programban vehetnek részt. A MEOSZ azért is tartja fontosnak a versenyt, mert az a fogyatékos emberek tehetségére, rendkívüli képességeire irányíthatja a figyelmet, ami segíti el- és befogadásukat, és elősegítheti e hátrányos helyzetű csoport társadalmi integrációját, ami sajnos még napjainkra sem valósult meg.

 Jelentkezni 2014. április 30-ig lehet. Részletes kiírás, jelentkezési lapok a www.meosz.hu oldalon. Tájékoztatást az alábbi elérhetőségeken is lehet kérni: 1032 Budapest, San Marco u. 76., paraszupersztar@meosz.hu, telefon: 06-1/388-2388, 454-1174.

További információ: Hegedüs Lajos MEOSZ elnök (06-20/935-8752)

Üdvözlettel

Gábor Imola sajtófőnök

06-30/466-1559

MEOSZ

További információk:

www.facebook.com/paraszupersztar