Íme a bizonyíték: az autizmus gyógyítható!Hír | 2013.02.11.

Rhona és Christopher Robertson nagyon örült kisfiuk érkezésének. Bár kicsit később érte el a fejlődési szakaszokat, nem sejtették, hogy autista. Most viszont meggyógyult!

Jamie két éves korára bizonyosodott be, hogy sajnos nem teljesen egészséges. 18 hónaposan kezdett el járni, ami kicsit későnek számít, de a beszéd csak nem akart menni. Tanítottak neki szavakat, de azokat folyton elfelejtette és nem akart interakcióba lépni másokkal, valamint a szemkontaktust sem tudta tartani. Sokat rohangált fel-alá a szobában.

Az apa gyanakodott valamire és ez sajnos bebizonyosodott. Azt mondták nekik az orvosok, hogy Jamie autista, amire nincs gyógymód. Nem fog tudni normál iskolába járni és meg kell tanulniuk elfogadni a helyzetet és együtt élni vele.

A most 11 éves fiú állapota ellenmond minden orvosi feltételezésnek. Normál általános iskolába jár, a legjobb jegyei vannak az osztályban, 95%-os matek tesztet írt. A tanárai teljesen biztosak benne, hogy le is fog érettségizni, sőt akár diplomát is szerezhet. Sok barátja is van a suliban és még a diáktanácsba is beválasztották. Jamie zenei képességekkel is rendelkezik, több hangszeren is tud játszani.

A szülei annak tulajdonítják gyógyulását, hogy intenzív oktatásterápiát, speciális étrendet és egyedi szülői nevelést alkalmaztak. Gyógyszereket csak minimális mennyiségben adtak.

Robertsonsék azon szülők közé tartoznak, akik hiszik, hogy az autizmus gyógyítható és nem tart egy életen át. Az orvosok állítják, hogy semmit sem lehet tenni ellene, de ők szembementek és javítottak az állapotán. A “meggyógyul” szót ők sem merik a folyamatra használni, de elképesztő, amit a gyermekükért tettek és talán erőt ad másoknak is példájuk.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MAGYAR ONLINE