Ilyen ravasz kérdéseket tegyél föl, ha meg akarod kapni az állástHír | 2016.11.30.

Az állásinterjún feltett kérdéseid többet árulhatnak el rólad, mint a HR-eseknek adott válaszaid. És persze te is értékes információkhoz jutsz.

Akkor nevezhetjük sikeresnek az állásinterjút, ha valódi kommunikáció zajlik: te legalább annyit megtudsz a cégről, mint ők rólad. Ezért kell olyan okos kérdéseket föltenni, amilyeneket a Business Insider szakértője gyűjtött össze. Ezek a néha meglehetősen belemenős kérdések nemcsak fontos információkat szereznek neked, de azt is sugallják, hogy őszintén érdeklődsz a cég iránt, és miután felvettek, a munkáddal szeretnéd majd minél sikeresebbé tenni. Természetesen nem arról van szó, hogy itt felsorolt összes kérdést fel kell tenni az állásinterjún, ezek csak ötletek, amelyek közül válogatni lehet attól függően, milyen munkáltatónál keresel állást. IlePéldául ha olyan céget fogtál ki, amelyet különadóval akarnak sújtani, érdemes ebbe az irányba elvinni a beszélgetést. Értékelni fogják. 

1. Mi volt a legnagyobb változás a cég életében az elmúlt egy évben? Olyanok-e a kilátások, hogy sikerül megoldani a problémákat, vagy a neheze még hátravan?

2. Miután fölvettek, hogyan kell teljesítenem azért, hogy maximális pontszámot kapjak, amikor értékelik a munkámat? Ebben a munkakörben mit kell elérnem a következő egy évben?

3. Milyen a leendő főnököm vezetési stílusa?

4. A cég mely konkurens szervezettől tart leginkább?

5. Hogyan működik a többi osztály (sales, marketing, pénzügy, IT stb. – azok a részlegek, amelyekkel kapcsolatba kerülhetek munkám során)?

6. Milyen típusú emberek sikeresek ennél a cégnél? És milyenek nem?

7. Mi a siker titka ennél a cégnél?

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: JOBLINE.HU