Így festenek a II. Ifjúsági Olimpiai Játékokra készült nemzeti formaruhákHír | Esemény | 2014.08.01.

Az augusztus 10-én Nanjingba utazó magyar versenyzők szombat óta folyamatosan veszik át a II. Ifjúsági Olimpiai Játékokra készített formaruhát és nemzeti szereléseket, s azok valamennyiük tetszését elnyerték.

„Mindenképp fiatal tervezőket szerettünk volna megszólítani, és az általuk megálmodott kollekciót magyar gyártóval elkészíttetni” – hangsúlyozta Siklós Erik, a Magyar Olimpiai Bizottság marketing és kommunikációs igazgatója.

„Több céggel is felvettük a kapcsolatot, olyan kollekciót képzeltünk el, amelynek darabjait a fiatalok az ifjúsági olimpia után is szívesen viselik, akár trendivé válhatnak. A tervezést végül a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) csapatára bíztuk, ami akár egy hosszabb távú együttműködés kezdetét is jelentheti. A kivitelezésre a Kézmű Nonprofit Kft. adta a legkedvezőbb ajánlatot. Sikerült olyan takarékosan dolgozni, hogy a kollekcióba egy egészen különleges cipő és napszemüveg is belefért.”

„Törekedtünk arra, hogy magyar motívumokat is felhasználjunk, elvégre a sportolók Magyarországot képviselik majd Kínában” – vette át a szót a MOME tanára, Nagy Adrien. – A Rubik-kocka az idén 40 éves, tehát adta magát az ötlet, hogy inspirációt merítsünk belőle. A visszajelzések alapján ízlésesen sikerült beépítenünk a kollekcióba.”


Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG