Így adjuk el magunkat a munkahelyenHír | 2016.07.15.

Nem könnyű magunkat fényezni, sokszor mégis meg kell tennünk a munkahelyen. Íme pár tanács, hogyan tegyük!

Senki nem szereti a dicsekvőket, a munkahelyen külön idegesítő, ha valaki saját eredményeivel traktálja a többieket, és aki ilyen taktikát folytat, könnyen elszigetelődhet.

Az érem másik oldala ugyanakkor az, hogy rengeteg alkalommal kerülünk olyan helyzetbe, amikor bizonyítanunk kell a munkahelyen rátermettségünket és valamennyire "marketingelni” kell magunkat. Ezt sokan nem könnyen teszik meg, és ha mások nem hívják fel a figyelmet az elért eredményekre, akkor bizony senki sem fog szót emelni az adott kolléga érdekében. Az eredmény frusztráció és kiábrándultság. Ha valaha is éreztük már úgy, hogy nem értékelik erőfeszítéseinket a munkahelyen, akkor fogadjuk meg az alábbi tanácsokat!

1. Készüljünk fel önmagunk szóbeli értékelésére

Szinte egy teljes karrier eltelhet úgy, hogy azt gondoljuk, az önéletrajzban leírt jó tulajdonságaink önmagukért beszélnek, ezeket szóban is kifejteni felesleges, sőt nagyképűség. Nem is tévedhetnénk nagyobbat. Tekintsünk úgy a CV-re, mint egy listára, amelyre példákat kell felhoznunk, meg kell indokolnunk és ki kell fejtenünk.

Nem kelt jó benyomást, ha egy választékosan megírt motivációs levél után láthatólag kellemetlenül érnek minket az olyan kérdések, mint pl.: Mi volt az eddigi legnagyobb sikere? Miért gondolja úgy, hogy Ön a legalkalmasabb jelölt a pozícióra?

2. Vegyük üzletiesre a taktikát

Önmagunk eredményeiről való beszélgetés közben mellőzzük a mellékneveket és jelzőket, mint pl. a nagyszerű, tiszteletre méltó, tapasztalt stb. Mindezek véleményt fejeznek ki és alkalmasak lehetnek mások jellemzésére, de önmagunkról így beszélni eléggé visszatetsző.

Helyette szorítkozzunk a puszta tényekre. Fejtsük ki, hány új ügyfelet hoztunk be a vállalat számára, hány százalékos eredménynövekedést produkáltunk, vagy milyen új projektekbe szálltunk be. Ezek a dolgok nem igényelnek extra kommentárt, hiszen világosan mutatják, hogy jó teljesítményt értünk el és értéket képviselünk a vállalat számára. Ha kell, hozzunk fel statisztikákat, mint pl. az éves dolgozói felmérés alapján a csoport legjobbja voltam. Ez jobban hangzik, mintha úgy fogalmaztunk volna: "Jó vezető vagyok!”.

3. Engedjük, hogy harmadik fél mondja el rólunk a véleményt

Sokak munkája nem számszerűsíthető és ők valóban nehézségekkel küzdenek, ha arról van szó, hogy saját eredményeikről kell beszélni a főnök vagy a kollégák előtt, adott esetben egy teljesítményértékelés keretében. A legjobb ilyenkor, ha egy harmadik féltől érkezett pozitív visszajelzésre hivatkozunk.

Mutassuk meg az ügyféltől érkezett dicsérő e-mailt, egy-egy hálás üzenetet a beszállítóktól vagy bármilyen más visszajelzést, amely azt mutatja a munkáltatónak, hogy mások meg vannak elégedve a munkánkkal. Minden egyes külső pozitív visszajelzés megerősítés a cégnek, hogy munkánk során a vállalatról jó benyomás alakul ki és szeretnek velünk együtt dolgozni. Tehát alkalmazásunk jól megtérülő befektetés volt.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: PROFESSION