Időmanagement krónikus betegségbenSzakmai cikk | 2016.10.09.

Amiről most írok nektek, az rengeteg páciensemet foglalkoztatja. A betegségem idején én magam is szembetalálkoztam ezzal a problémával, és mivel pici babám volt otthon, nagyon hamar ki kellett dolgoznom egy megfelelő és hatékony módszert, amivel ezt a problémát orvosolhattam. Hogy mi is ez a gond, amely megnehezítette az életemet, most pedig számtalan betegemnek okoz fejtörést?

A krónikus betegséggel való küzdelemben nem csak magával a betegséggel kell szembenézni, hanem mindazokkal a módokkal, ahogyan ez az állapot átszövi az ember életét. annyi dologmegváltozik az első tünetek felbukkanáával, de főként a diagnózis megszületése után. Az első sokk után – miután minden fellelhető információt magadévá tettél az interneten, azon veszed észre magad, hogy az addig sem unalmas, tétlennek nem nevezhető  életed fenekestül felfordul, és a naptáradban a bevásárlás,a  főzés, az orvoslátogatás és kontrollok, az alternatív “ártani biztos nem árt” módszerek  és tornák időpontjai körül kezd el forogni. Egy kis késés a munkahelyről, egy baráti találkozó ugrik, hopp, ma nem volt időd beszélgetni a  pároddal, és huppsz, máris eltelt a hét.

Mindemellett kellene teljesítened  amunkahelyen, a háztartásban, ha már van gyermeked, anyaként, párod mellett társként, nőként. A 24 óra, ami eddig éppen elegendőnek bizonyult, most már úgy érzed, semmire sem elég. Most nem megyek a szokásos irányomba- hogy miért fontos az egészséges táplálkozás, de miért nem éri meg teljesen feláldozni az életedet ennek az oltárán, erről más sokat írtam, többek között ebben a cikkben is: http://endoblog.hu/egyeb/endometriozis-dietak-melyik-hasznal-igazan

Most másról lesz szó, megosztok veled néhány trükköt, ami nekem segített a napot megnyújtani néhány órával. Íme az időmanagement tippjeim krónikus betegséggel élőknek, akik minden nap az egészségükért küzdenek.

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: ENDOBLOG.HU