Ide nem hallás kell, pajtásHír | 2015.04.10.

A futárkodáshoz erős láb kell, nem fül - vallja a hallássérült Dobra Dani, aki kitartásával a Hajtás Pajtás csapatát is meggyőzte. "A központtal csetelek, a megrendelőnek táblára írok, beszéd nélkül is boldogulok", mesélte a biciklis futár, aki tolmács segítségével munkájáról, mindennapjairól kérdezte az Origo.

Csörög a telefon a Vörösmarty utcában, csomagot küldenek egy óbudai ügyfélnek, a futárszolgálat diszpécsere pedig leadja a megrendelést az éppen szabad munkatársnak.

Szinte minden a szokott módon zajlik, a különbség csak annyi, hogy most a siket Dobra Dani kapja a fuvart, neki pedig Messengeren írják meg a címet, vagy az esetleges programváltozást. A hallássérült futár három hónapja dolgozik a Hajtás Pajtásnál, és eddig profin vette az akadályokat, megállta helyét halló társai között.

Karácsonyi ajándék volt

"Karácsony előtt, a Facebookon láttam az álláshirdetésüket. Régóta figyeltem már a pesti futárokat, tudtam, hogy erre a munkára alkalmas vagyok, ezért gyorsan jelentkeztem is" - mondta még indulás előtt, jeltolmácsa segítségével Dani, aki korábban versenyszerűen biciklizett, tehát fizikailag is bírja a munkával járó tempót.

Bizonyítania kellett

A felvétel azonban nem ment olyan simán. Mint sok élethelyzetben, a 20 éves fiúnak itt is meg kellett birkóznia a fogyatékossága miatti előítéletekkel.

Aggodalmait nem titkolta Sinya, Dani főnöke sem. "Eleinte tartottam tőle, hogy siketet vegyünk fel, hiszen a futárkodás masszívan telefonálásra, kapcsolattartásra épül, neki sem akartam kudarcélményt.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: ORIGO