Húsz megváltozott munkaképességű ember szerzett mozgóképgyártó asszisztensi képesítéstHír | 2011.10.01.

Húsz fogyatékossággal élő ember szerezhetett OKJ-s mozgóképgyártó utómunka asszisztens végzettséget. „A képzési szakasz már lezárult, a foglalkoztatási fázis az év végéi tart"- mondta el a záró rendezvényen Liling Tamás, a program szakmai vezetője. Az esemény a DocuArtban került megrendezésre, ám az érdeklődők élő adásban is követhették a történéseket az interneten.

Az Egyenlő Esélyekért! Alapítvány égisze alatt futó „Tanuljunk Egymástól" képzés 2010 áprilisában indult az Európai Unió támogatásával. „Célunk nem más, mint igazolni, hogy a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű embereknek is egyenrangú helye van a világban" - jelentette ki Liling Tamás a program nyitóbeszédében. Ennek szellemében dolgozták ki dolgozták ki átfogó programjukat, amely a legnagyobb szemléletformáló terepet, a médiát veszi célba.

Azok a regisztrált álláskeresők jelentkezhettek a képzésre, akik érettségivel és bizonyos mértékű fogyatékossággal rendelkeztek. A sokszínű csapat tagjai között volt siket, autista, idegrendszeri problémával küzdő és mozgáskorlátozott ember is.

A program intenzív, bentlakásos képzési szakasza 2011 januárjában egy vizsgával zárult. „Büszkén mondhatom, hogy a tervezetben vállalt 50% helyett, tanulóink 100%-a tett sikeres OKJ vizsgát" - tájékoztatott Liling. „A vizsgafilmek jól sikerültek, bíztató eredményt hoztak" - tette hozzá Braun Zsolt, műhelyvezető.

Ezt követte a foglalkoztatási szakasz, mely még ez év végéig kitart. Eddig két hallgatónak sikerült a nyílt munkaerőpiacon elhelyezkedni. A Budapest Film Zrt. és a Zalaegerszeg Televízió tárt karokkal várta a lelkes jelentkezőket. „Megpróbálok a lehetőségeimhez képest a legjobban dolgozni, nehogy azt mondják, hogy nem tudom megcsinálni" - mesélte Árpi, aki ma már a Zalaegerszeg Televízió munkatársa.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG