Miért jó távmunkásokat alkalmazni?Hír | 2016.04.27.

A Profession.hu évek óta közvetlen közelről követi a hazai munkaerőpiac elmozdulásait, és komoly energiát fektet a trendek megjósolásába is. Magyarország vezető állásportálja az idén - a megfelelő partnerek bevonásával - irányítani is szeretné ezeket a folyamatokat, miközben felkarol egy nemes ügyet.


Munkához juttatni a hátrányos helyzetűeket

Az ország egyes részein magas a munkanélküliek aránya, míg máshol munkaerőhiánnyal küzdenek a cégek. A nők foglalkoztatási aránya 15 százalékkal rosszabb a férfiaknál, és ebben jelentős szerepe van annak, hogy a gyerekvállalás után nagyon nehéz visszatérniük a munka világába. A megváltozott munkaképességű emberek pedig csupán 18 százaléka kap munkát.

Ezekre a problémákra gyors és hatékony megoldást jelenthet a távmunka intézményének széleskörű bevezetése. Az állásportál egy korábbi kutatásából kiderült, mi a véleménye a munkáltatóknak és a munkavállalóknak a távmunkáról. Az eredmények rávilágítottak: a munkáltatók több mint fele alapvetően hisz a távmunka hatékonyságában, és a kisvállalkozók csaknem egyharmadánál már működik is valamilyen formában távmunka.

Mozgalom indul

Ahhoz, hogy egy vezető úgy döntsön, bevezeti a távmunka intézményét, olyan hiteles forrásból származó információra van szüksége, amelyekre biztonsággal alapozhat. A Profession.hu ezért döntött úgy, hogy egy Távmunka Meetup rendezvénysorozatot indít, ahol minden szempontból körbejárják a témát.

Az 1.  Távmunka Meetup május 5-én 15 órától lesz a Profession irodájában, ahol egy friss kutatás eredményeit ismerhetik meg a résztvevők, megtudhatják, hogyan lehet otthonról sikeresen elvégezni a feladatokat, valamint a hazai jó gyakorlatokról is hallhatnak.

A második találkozón azt járják körbe a résztvevők, hogy milyen módon segítheti a technológia a munkavégzést és annak ellenőrzését. A harmadik eseményen pedig jogi és szociológiai szempontból veszik végig a tudnivalókat.

Az ezeken az eseményeken összegyűlt tudást a hamarosan elkészülő www.tavmunkamozgalom.hu oldalon gyűjti össze a Profession.hu, ahol mind a munkáltatók, mind a munkavállalók érdekes tartalmakat találhatnak majd.

A Profession.hu célja, hogy ez a kezdeményezés egy mozgalommá nőné ki magát, ehhez szakmai támogatókat keres – olyan vállalkozásokat, amelyek szintén fontosnak tartják a távmunka elterjesztését, népszerűsítését. A partnerektől csupán annyit kér az állásportál, hogy legyenek részesei előadóként és vendégként a meetup alkalmaknak, szakmai anyagokkal bővítsék a honlapot, higgyenek a mozgalomban és váljanak a részesévé. A bemutatkozási lehetőség mellett a programot támogató vállalkozások névvel, logóval megjelennek a Profession.hu intenzív PR- és marketingkampányában is.

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: PROFESSION.HU