Álláskeresés: 7x1 dolog, ami a szemléletváltáshoz kell!Szakmai cikk | 2016.01.13.

Szeretnénk megújulni, felpörögni az álláskeresés terén? Ezekkel sikerülni fog!


Hetente jelentkező cikksorozatunkban egy gyors és hatékony szemléletet osztunk meg olvasóinkkal, melynek fókuszában az áll: nincs két ugyanolyan karrierút, két egyformán jó döntés, hiszen teljesen egyforma személyiségek sem léteznek. Mindannyian mások vagyunk, valamiben különbözünk, valamit másképp gondolunk és teszünk. De egy dolog ugyanúgy működik mindegyikünknél: a pozitív szemlélet meghozza a megfelelő eredményeket.

Nézzük, ennek szellemében mire érdemes ráerősítenünk az eredményesebb álláskeresésért!

1. Önismeret

Általában elutasítást kapunk a megpályázott álláslehetőségekre válaszul? Ez is egy jel, de ne gondoljuk azt rögtön, hogy azért, mert nem vagyunk elég jók. Csupán az adott munkahely és feladatkör nem a mi világunk. Ez lényeges különbség. Ne csüggedjünk! Számtalan jó példát láthatunk akár a közvetlen környezetünkben is, ha körbenézünk: sokan éppen felnőtt fejjel váltanak szakmát, akár gyökeresen másik irányba. Lehet, hogy ez a mi utunk is.

2. Türelem

Gondoljunk csak bele: mennyi időre volt szükségünk ahhoz, hogy megtanuljunk járni, beszélni, ebben a szakmában elmélyedni, igaz? A meghozott döntéseinkkel, kitartásunkkal és a türelmünkkel mégis sikerült. Nincs ez másképp az új munkahely megszerzésével sem. Soha ne adjuk fel, és pályázzunk minél több helyre!

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

FORRÁS: PROFFESION.HU