Így szerezzünk állást év végéig!Szakmai cikk | 2015.12.09.

Év végéig már csak pár hét van hátra, ez azonban nem jelenti azt, hogy le kell állnunk az álláskereséssel. Pangás helyett használjuk ki az évnek ezt az értékes időszakát arra, hogy lendületet adjunk karrierünknek!


Ha azt gondoltuk, hogy az év végi időszakban az állásportálok is álomra hajtják a fejüket és a HR-osztályokon sem zajlik már érdemi toborzás, nagyot tévedtünk. Utánajártunk, hogy az év végéig mi az, amit még meg lehet valósítani az álláskeresésben, és milyen lehetőségeket kínál az ünnepi időszak a karrierépítésre!

Kiderült, hogy a december ideális idő a felkészülésre, álláskeresésre és beszélgetésekre. Mindehhez jó apropót adnak az ünnepi jókívánságok, esetleg szimbolikus ajándékok átadása. Ha sikeresek vagyunk, akár már új állásajánlattal is ünnepelhetjük a szilvesztert!

1. Ne hagyjuk abba a keresést!

Dr. Juhos Andrea a Lee Hecht Harrison Hungary Career Consultants Kft. ügyvezető partnere szerint a pangás az év vége felé december közepén kezdődik, maximum 3 hétig tart és ez sem igaz minden szektorra. Aki pl. SSC-knél szeretne elhelyezkedni, ott egyáltalán nincs megállás a toborzásban. "Mindenkinek azt ajánlom, semmiképp se hagyja abba a keresést pusztán azért, mert itt az év vége" - javasolja a szakértő.

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: PROFESSION.HU