5 tipp, hogyan szerezzük meg álmaink állását!Szakmai cikk | 2015.10.03.

Szeptemberben felpörög az álláspiac, egyre több állást hirdetnek.

Nemcsak az álláshirdetések száma nő ősszel, hanem, egyre több a jelentkező is, ezért érdemes végigvennünk azokat a kulcsfontosságú lépéseket, amelyekkel jelentősen növelhetjük esélyeinket a munkaerő-piacon.

1. Turbózzuk fel önéletrajzunkat!

Optimalizáljuk önéletrajzunkat! Talán nem is hinnénk, mennyit javítunk rajta, ha tudatosan figyelünk az önéletrajz felépítésére, és egy stratégia mentén végig gondolva helyezzük el benne a vágyott pozíciónkra jellemző kulcsszavakat. A szigorúan a munkakörre vonatkozó információk mellett érdemes kitérni hobbijainkra, illetve valamilyen módon összefüggésbe hozni azokat vágyott pozíciónkkal. Az önéletrajz-készítő alkalmazásunkat itt érheti el!

2. Mindig legyünk a toborzók szeme előtt!

Töltsük fel a lehető legtöbb és legszélesebb adatbázissal rendelkező helyre önéletrajzunkat. Így folyamatosan a toborzók szeme előtt lehetünk, ráadásul publikus profiljainkat teljes mértékben saját ízlésünk szerint alakíthatjuk. A Profession. hu publikus "állást keresek" menüpontja alatt már nagyságrendileg 10.000 regisztrált álláskereső szerepel, és több száz toborzó böngészi folyamatosan, hiszen aki hirdetést ad fel az oldalon, az elérhetőséget kap ezen álláskeresőkhöz is.

3. Figyeljük az automatikus értesítéseket!

A legtöbb állásportálon beállíthatjuk, hogy keresési preferenciáink szerint kapjunk értesítéseket a profilunkra szabott állásajánlatokkal. Így nem kell feleslegesen olyan állások ezreit böngésznünk, amelyek valójában egyáltalán nem érdekelnek minket.

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: PROFESSION.HU